Workshops

vakantie boekje.....

Deze week inspireerde Marit ons op haar blog (klik HIER) met prachtige voorbeelden om een zomer boekje te maken. Nu was ik al van plan om er één te maken voor mijn vakantie, en hier heb ik een paar weken geleden ook al een voorkant voor gemaakt (klik HIER). Aangezien we over een dikke week al weggaan werd het dus hoog tijd om hier verder mee aan de slag te gaan!!

Ik heb steeds eerst één kleur ecoline in een plastic dienblad gedaan en dit vermengd met wat water, vervolgens heb ik het papier erin gedept en wat heen en weer bewogen. Daarna maakte ik het dienblad schoon en deed ik er een tweede kleur in.......
Na het drogen heb ik de achtergondjes bewerkt met Gesso en templates  en diverse stempels........
Om de kliederige achterkant te camoufleren heb ik de vellen beplakt met een pagina en een stuk landkaart waar ik later nog een laagje gesso over heen heb gedaan. Aan de onderkant een restje van de achtergronden waar dan weer mooi wat kan worden ingestoken........ 

Zo....nu de achterkant van de omslag nog en dan is m'n boekje "klaar" om gevuld te worden met hopelijk mooie vakantie herinneringen!!

11 opmerkingen:

 1. mooi mooi mooi, ik dacht ik kan dit nog niet maken omdat ik te weinig dulusions heb. Helemaal niet nodig zie ik, heel goed gedaan!

  groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow wat ontzettend leuk gedaan zeg, ziet er schitterend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat een prachtige pagina's. Bijna te mooi om op te gaan schrijven. Ik heb ook geen dylusions maar ecoline is een erg goed alternatief.
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er nu al zo schitterend uit en kun je je voorstellen nadat je hem gevuld hebt. Dubbel vakantie plezier toch?
  fijn weekend en groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi geworden, Wil. Dat wordt een super mooie herinnering straks

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik keek net even in de flickr groep en kom even overhoppen naar je blog, zo zie ik alles op een rijtje... en WÁT voor rijtjs... WAUWEEEH! Geweldig mooi Willy!! En je hebt inderdaad een mooi alternatief gevonden met ecoline. (Heel erg verdunde acrylverf of ander merk spray inkt kan natuurlijk ook altijd)

  De landkaarten als achtergrond vind ik geweldig (eigenlijk leuker dan boekpagina's, voor een 'zomerboek') en hoe je de kleuren gemengd en bewerkt hebt... echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar ben ik het helemaal mee eens allemaal, ze zijn geweldig, ik heb dylusssions gebruikt, maar gebruik ook regelmatig ecoline. Die geeft dan een wat lichtere kleur. Bedankt voor de tip van het dienblad. Ik doe wat ecoline in een sprayertje met wat water.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeeeeee, Willy, heb je mij nou gezien dan, zaterdag?? Ik ben diegene met die paarse lok ☺☺

  Mooie achtergrondjes gemaakt, ik zit natuurlijk even uit te vogelen hoe je dat deed, ik hou erg van ecoline (en geknoei!!)

  Prachtig effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg mooi Willy! Fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie achtergrondjes zijn het geworden! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik ga nu gauw even verder lezen want moet veel bijlezen van de afgelopen 2 week ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Willy,

  Hoe gaat het nu?
  Mag ik vragen waar jij de ecoline hebt gekocht?
  Ik had al gekeken bij de Kleefsman maar niet gevonden, ook niet bij de Boekenvoordeel. Ga morgen even langs bij de Action, maar het zal daar ook wel niet zijn.
  Ik hoor het graag, kan ik ook eindelijk beginnen aan mijn boekje haha.

  Groetjes Rensina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!