Workshops

buddha.....

In les drie van de workshop a creative journey komen de Middeleeuwen aan bod, ook nu weer een les boordevol informatie en inspiratie, zoveel dat ik het soms lastig vind wat ik er uit zal halen om mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk liet ik mij inspireren door het mozaïek uit die periode,  de religieuze afbeeldingen (met een knipoog uiteraard), en de getijdenboeken.

Ik wilde dit keer met wat "ander" materiaal werken en wist dat ik nog wat potjes gekleurd zand had staan waar ik nog nooit iets mee had gedaan, hier wilde ik wel eens mee experimenteren. Eerst heb ik mijn pagina ingesmeerd met een dikke laag gel medium, vervolgens heb ik er met een vorm een soort ogen in gedrukt, toen allerlei kleurtjes zand over de pagina gestrooid en de buddah uitgeknipt en zachtjes in de pagina gedrukt. Voor de rust nog een laag glanzende vernis aangebracht en toen gewacht (met wat hulp van de jawel...verf af brander) tot het droog was. Daarna met een zwarte marker de ogen geaccentueerd en met een kurk en zwarte inkt "pupillen"aangebracht. Kleine drie hoekjes geknipt en geplakt om het effect van een mozaïek te creëren. Tot slot wilde ik de tekst op de pagina schrijven maar dit bleek vrijwel onmogelijk met het hobbelige zand als ondergrond. Wel heb ik de letter D zelf met een marker aangebracht.....
Nog een close up waarop je het reliëf wat beter kunt zien......11 opmerkingen:

 1. Wat apart met je zand Willy. Super mooie kaart. En zeer gaaf experiment.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gekleurd zand...ohh dat heb ik ook nog staan....Maar jij bent er mee aan de slag gegaan Willy met een mooi apart resultaat, de buddha en tekst passen er goed bij'

  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee zeg, WAT EEN KUNSTWERK!!
  Heel mooi en die tekst, GEWELDIG.
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, kijk... al dat "geklieder" is toch een prachtig resultaat geworden. Ik vind de tekst heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig gedaan en wat een gezellig juichende buddha !
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi gedaan Willy, wat leuk om de verschillende uitwerkingen van jou, Yvonne en Coby te zien en te volgen, zo uniek allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig wat is dit weer mooi gemaakt. Apart om met zand te werken. Die buddah is te gek!!

  Groetjes, de Molletjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi Willy, ik had hem al bewonderd bij marit, maar je uitleg is duidelijk en leuk om te lezen. Ik heb nog gel medium en wat zand, dus wie weet wordt ik geinspireerd.
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi gemaakt! Leuk dat je zo van alles uitprobeert! Dit staat super en die gezellige boeddha ook! Grappig!

  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een goed idee, dat zand, heel apart effect.
  mooi!
  groetjes
  Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!