Workshops

mini tutorial

Bedankt voor jullie leuke en enthousiaste reacties op het boekje in mijn vorige post! Velen van jullie vroegen zich af hoe je zo'n boekje vouwt. Nou op zich heel eenvoudig, ik zal proberen het aan de hand van wat foto's uit te leggen.


Je snijd een vierkant van willekeurige grootte (het mijne was 13 x13 cm) uit redelijk stevig papier. Je vouwt dit in vieren (zie stippellijn) en daarna diagonaal (zie niet onderbroken lijn) tegengesteld.


Daarna plak je de vierkanten op deze manier aan elkaar, nog even voor de duidelijkheid: de vouw van de stippellijn is dus tegengesteld gevouwen van de  niet onderbroken lijn! Ik koos ervoor om drie vierkanten te gebruiken maar je kunt hem natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt.


Daarna vouw je de vierkantjes op deze manier op. Op de boven en onderkant kunt je dan nog een vierkantje plakken wat iets groter is als het boekje in opgevouwen vorm van stevig papier wat je vervolgens naar eigen inzicht kan beplakken, bestempelen enz.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, heb je nog vragen mail me dan gerust!

6 opmerkingen:

 1. Een duidelijke uitleg, Willy.
  Zo moet het toch lukken om zo'n boekje te maken en het resultaat is elke keer weer leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is heel duidelijk. Het is leuk en het boekje uit je vorige post in mooi geworden. Ik ga in ieder geval de basis vandaag nog uitproberen.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi Willy,
  leuk zeg!
  Ga ik ook eens proberen,
  volgens mij is de uitleg duidelijk!
  Bedankt!
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk, dank je wel voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oke, het zag er ingewikkeld uit als boekje. Nu moet ik het eerst eens proberen, maar ziet er totaal niet moeiliujk uit met deze uitleg! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt idd niet zo moeilijk, zoals je al schreef.
  Ik ga het gauw eens proberen en als ik er niet uitkom laat ik het weten.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!