Workshops

Artist around the world bloghop

Image by: Minerva Livinston

Vandaag neem ik deel aan een artsy bloghop. Ik ben gevraagd door Yvonne Koops, ik heb haar leren kennen via de online workshops van Marit Barentsen en waaruit wij samen met een aantal andere dames de Creative ladies een mixed media groep zijn gestart. Ik bewonder Yvonne's werk enorm, ze is erg creatief en in haar werk zit altijd wat humor verstopt. 

Over de bloghop:

De bloghop is in het Engels gestart maar er is besloten om in het Nederlands verder te gaan. Wel zo fijn want hierin kan ik mij beter uitdrukken. Ik ben één van de drie dames die door Yvonne is gevraagd. Helaas is het mij niet gelukt om drie nieuwe dames te vinden maar gelukkig heb ik in ieder geval weer twee nieuwe creatievelingen bereid gevonden om het stokje door te geven. Er zijn vier vragen te beantwoorden die ik hieronder zal proberen te beantwoorden.

1. Hoe werkt mijn creatieve proces?

Oeffff....dat is heel verschillend, het ligt eraan wat de aanleiding is. Als ik aan een "opdracht" werk bv. voor het Art Journey design-team heb ik al een onderwerp, dat is mijn uitgangspunt. Meestal heb ik wel iets van een plan in mijn hoofd, soms komt dat er ook zo uit maar vaak ook niet. Ik houd dan niet vast maar probeer mee te buigen, het werk wordt kleiner (bv. een tag of atc) of dikker (laag over laag) Het gebeurt ook wel eens dat ik halverwege een heel ander idee krijg, vaak zijn dat de leukste, maar ik gooi ook wel eens wat weg hóór. Papier verslindende nijverheid noemt mijn man dat :) 

2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen?

Moeilijk om over mijzelf te zeggen, eigenlijk zou je dat iemand anders moeten vragen maar ik hoor vaak dat ik een heel eigen stijl heb, sereen werd het ook eens genoemd misschien dat ze dit bedoelen?


of dit?


óf dit?


Ik hou ervan als dingen op hun plek vallen :)

3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?

Zoals zo vaak met heel veel dingen tegelijk :) Op dit moment ben ik o.a. druk met de voorbereidingen voor de Diezijnleuk markt in Groningen waar ik twee november met wat kaarten, handgemaakte boekjes en gifts sta. Dit boekje heb ik gisteren afgemaakt, het bestaat voornamelijk uit afval materiaal een uitgebreidere beschrijving vind je op mijn andere blog.


Ook ben ik  met de Art Journey challenge van september bezig maar dat laat ik natuurlijk nog niet zien :) In september pakken we ook onze swap voor de Creatieve ladies weer op dus ben ik alvast wat aan het brainstormen en dan hebben we nog een paar jarigen die natuurlijk ook een zelfgemaakt kaartje verwachten, kortom vervelen doe ik me nooit!

4. Waarom doe ik wat ik doe?

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik aan het creëren, al jong nam mijn moeder die zelf ook altijd aan het hobbyen was mij mee naar verschillende hobbybeurzen, eenmaal thuis gekomen deed ik niets liever als "spelen" met mijn nieuwe schatten :) Zoals Yvonne het zo mooi formuleerde, het zit gewoon in de genen. Vele hobby's hebben de revue gepasseerd maar in deze hobby kan ik al mijn creativiteit kwijt. In 2010 ben ik voor het eerst begonnen met bloggen om mijn werk te delen en om inspiratie op te doen bij anderen, dit heeft mijn hobby in meerdere opzichten een extra dimensie gegeven.

En dan geef ik nu het stokje door aan: 

Renje
Renje ken ik nog niet zo heel lang maar ben nu al fan :) zij zit sinds kort ook bij het Art Journey design-team en maakt hele leuke you tube filmpjes van haar mixed media werk.

Marjan 
Marjan volg ik al heel lang, zij zit in meerdere design-teams en maakt hele mooie stijlvolle (mixed media) kaarten.

Nemen jullie een kijkje?

14 opmerkingen:

 1. Leuk blogbericht Willy!! En wat laat je ons weer prachtige werkstukken zien! TOP!!!!!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om wat meer over jou te lezen. Ook ik ben gevraagd maar vind het lastig om 3 andere mensen te vinden.
  Jij hebt er weer mooi werk staan. Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je er een mooi stukje van gemaakt Willy. Voor mij ben je heel herkenbaar in wat je hebt opgeschreven en die eigen stijl heb je absoluut! Laatst zag ik een kaart van iemand in "jouw stijl" gemaakt. Ik noem het voor mezelf de "Willy-stijl". Dank je wel dat je mee hebt willen doen met deze bloghop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! Wat een leuk stukje heb je geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij ben jij altijd inspirerend. Ik ben altijd blij als jij weer eens iets plaatst. Zelf kan ik niet "ontwerpen", dat was vroeger al zo. Ook toen ik kleding voor de kinderen naaide of nu, met lego met de kleinkinderen bezig ben, altijd volgens een patroon of boekje. Ik haal dus veel ideeën van andere blogs af. Hou ook van challenges met voorbeelden.
  Ik wens je nog veel inspiratie toe en ja, je hebt een heel eigen stijl. Wees er trots op.
  Fijne dag en groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke blogpost Willy...je uit jezelf zoals je werkstukken maakt...MOOI!
  Bedankt voor het delen :-)
  Hartelijke groet, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk kende ik jou helemaal niet zo goed, geef het meteen toe. Waarmee jouw blogbericht juist super leuk voor mij was om te lezen. En ik je meteen in mijn blogrol ga zetten, ha ha!
  Je maakt prachtige dingen, inderdaad zeker jouw eigen stijl.
  En je blogbericht vond ik echt super leuk om te lezen!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een leuke blogpost, en die boekjes zijn erg gaaf, die vliegen straks de markt uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen Willy!
  Ik zie de tag vaker voorbij komen op blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk om dit te lezen Willie, en leuk hoe je beschrijft dat iets steeds kleiner kan worden! Ja je hebt een eigen stijl, ik herken die altijd gelijk uit een aantal afbeeldingen, een geweldige stijl waar ik elke keer weer van geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuk om het stukje over jou en je creativiteit te lezen, Willy! De manier waarop h.e.e.a. bij jou tot stand komt enzo. Ik vind jouw werk altijd erg origineel en apart, de zachte tinten, de materialen die je verwerkt en hoe je dat doet. En ik vind het een eer dat je mij vroeg. De dingen die je laat zien kende ik al van je eerdere blogposts, maar het boekje nog niet... prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om dit te lezen! Gelukkig zien we het maak-plezier steeds aan je werk af en blijft je werk origineel van idee en vormgeving... Ik geniet van de dingen die je maakt, dus blijf ik je graag "stalken"hier! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk bericht om te lezen.
  Je mag trots zijn op je eigen stijl, ik kan niet precies zeggen wat dat is, maar ik herken jou werk vaak meteen als ik alleen al een foto zie (dus zonder je naam)
  En, zoals mijn moeder ook al schreef, ik kijk hier vaak en word altijd enorm door je blog geïnspireerd.
  Ga zo door, ha ha.
  Lieve groet, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super mooie bloghop Willy, en heel leuk om je wat beter te leren kennen, ik vind je werk steeds heel mooi en origineel , daarom volg ik je ook al een tijdje, je hebt altijd schitterende ideetjes en ik vind je blog altijd om van te genieten, zet je mooie werk dus maar verder, ik blijf je zeker volgen!!
  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!