Workshops

Quirky Dutch Summer #3

Spelen met schaduwen, dat was de opdracht van vorige week. Kijk, dat vind ik nou zo leuk aan Quirky Dutch Summer, je laten inspireren door niet voor de handliggende opdrachten. Ik geef toe, ik had het er best een beetje moeilijk mee maar daar laten we ons natuurlijk niet door uit het veld slaan:)


Zomers ga ik regelmatig op de fiets naar mijn werk, een lange tocht van 17 km langs water en weilanden. Sinds dit jaar doe ik dat op een e bike, heerlijk! Al die tijd 'fietst' mijn schaduw mee, ze relativeert mijn gedachtenstroom. Afgelopen vrijdag maakte ik fietsend een selfie die ik gebruikte voor deze pagina. 


Ik knipte mijn schaduw uit en kleurde deze met een zwarte fineliner in. Scheurde een bladzijde uit een kinderboek en bewerkte deze met verf en inkt waarbij ik gebruik maakte van de bestaande illustratie. De stempel van Art Journey en wat uitgeknipte tekstjes maakten de opdracht compleet. Inmiddels staat er al weer een nieuwe opdracht online, ook zo leuk! Mijn handen jeuken alweer, nu nog even op zoek naar wat tijd :)

15 opmerkingen:

 1. Jeetje...wat heb je dit ook weer geweldig leuk gedaan, Willy!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Ook het idee hoe je de foto hebt gebruikt als inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, een selfie gebruikt als inspiratiebron! Je moet er maar op komen :) Wat moet het heerlijk zijn om op je e-bike langs water en weilanden naar je werk te 'zoeven'. Je schaduw-fiets is duidelijk terug te zien, echt mooi. Ik vind het gewoon zo knap dat je zoiets kunt maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jazeker heel origineel en heel mooi uitgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jee hoe kom je daarop. Nou jij fiets niet voor niets.
  Wat een prachtige creatie. Hij leuk om te lezen
  hoe het is ontstaan. Ben benieuwd naar de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie manier om inspiratie te krijgen en te gebruiken! Leuk hoe je aangezet word om na te denken om tot zo'n mooi resultaat te kunnen komen! Hoop dat je snel weer wat tijd vind; kunnen we hier verder genieten;) Groetjes. Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jee, wat een originele creatie...leuk verhaal hoe het is ontstaan Willy...Jij staat echt open voor allerlei indrukken en krijgt zulke leuke ingevingen...Toppie!
  Groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh, je moet er maar opkomen!! Knap bedacht en wat een mooi resultaat Willy! Ben ook benieuwd naar wat er komt nog.Ik heb ook een e/bike, wat een luxe hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is echt leuk geworden!
  Goed bedacht een fietsselfie, zou ook wat voor mij zijn.
  Ik hou ook van fietsen.
  Mooie pagina! Ik ga vanmiddag met M. de 4e opdracht doen, zin in, want hij is leuheuk :)
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi hoi willy,
  zo zie je maar, op de fiets krijg je nog veel meer creatieve inspiratie!
  Heel mooi uitgewerkt!
  Ik rijd elke dag op mijn mountain bike,
  daar word ik ook altijd zo blij van!
  Liefs van Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze pagina is echt geweldig geworden Willy! En de foto ziet er ook al zo lekker 's zomers uit. Fijn dat je je niet uit het veld laat slaan door 'moeilijke' inspiratie-bronnen die een wat andere of extra energie/denkwerk/techniek van je vragen. Knap hoor, hoe je er telkens op jou manier iets heel moois van weet te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi Willy
  Zo leuk die beschrijving over je gedachten stroom. Ik loop elke dag ongeveer 3 kwartier en overdenk ook van alles. Ik stap flink door maar zie toch nog de schoonheid om me heen, een bloem, een boom, mensen en dieren. Vanochtend kwam er een konijntje met een heel kleintje zo maar uit de struiken, zo lief.
  je creatie is weer, zoals gewoonlijk, beeldschoon, ik weet nog steeds waarom ik fan van jouw werk ben.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat creatief opgelost en uitgewerkt, heel erg knap, mooie pagina.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!