Workshops

Domino pendants DIY

Voor het derde jaar op rij plaatste Rensina een oproepje op facebook met de vraag wie er tijdens de zomervakantie een gastpost wilde verzorgen voor haar blog en ook dit jaar doe ik daar graag aan mee! Wie haar leuke blog al langer volgt weet dat ik Rensina al heel lang ken, ze kwam als jong meisje vaak bij ons thuis omdat ze de vriendin van onze dochter is. Toen al vond ze het erg leuk om mijn creativiteit te volgen en schoof regelmatig aan de keukentafel om mee te doen. Net als Rensina zat het creatief zijn er bij mij al vroeg in. Heel veel hobby's hebben de revue gepasseerd maar sinds een aantal jaren ben ik helemaal in de ban van alles wat maar met papier, inkt, verf en stempels te maken heeft, ofwel het zogenaamde mixed media. Daarbij kan ik van alles gebruiken, je kunt me dan ook regelmatig in kringloopwinkels vinden voor mooi boekpapier of oud speelgoed! Laatst maakte ik pedants van oude dominosteentjes. Ik gebruikte hiervoor miniatuurtjes van mijn eigen werk (KLIK) maar ook als je niet 'zo handig' bent is het een peulenschil. Hieronder leg ik jullie graag uit hoe je dit doet.


Voor deze exemplaren zocht ik wat leuke afbeeldingen uit de Flow die ik op stevig papier plakte met een dun laagje gel medium (lijm of mod podge kan ook, zolang het maar niet bobbelt en goed vast zit) 


Plak dit op je dominosteentje en snijd het uitstekende papier weg met een scherp mesje


Schuur de kantjes voorzichtig van de boven- naar de onderkant


Verf de zij- en onderkant met een dun laagje zwarte (schoolbord) verf


Breng Versamark aan met hierover een laagje clear embossingpoeder, smelt dit met een heattool. Herhaal deze stap aan iedere kant van je steentje tot er een mooi afdekkend glanslaagje ontstaat. Als je dit niet hebt kun je in plaats daarvan ook een aantal laagjes vernis aanbrengen (glans)


Zoek een mooie kraal (hou wel rekening met de dikte van je spang of koord) en schuur aan de onderkant een stukje af zodat de kraal beter aan je steentje hecht. Lijm deze vervolgens aan de bovenkant van je steentje vast met 123 lijm (denk om je vingers:))


En voilá klaar is je zelfgemaakte juweel!


14 opmerkingen:

 1. Leuk Willy! Moet ik toch ook es gaan maken, ze zijn hartstikke origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie hangers Willy. Geweldig!! Ik ken de plaatjes uit de Flow. Ze zijn super leuk. Bedankt voor de uitleg.
  Groetjes, Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Wat is dit supergaaf gedaan met dingen die je helemaal niet zou bedenken bij het maken van een spang. Nou ja, laat ik het zo stellen: ik zou het niet bedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi willy,
  ja van alle markten thuis ben jij,
  supermooie ketting!
  Liefs van martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi! Leuk dat je er de werkbeschrijving bij zet - ik krijg zin om meteen aan de slag te gaan (maar heb geen dominosteentjes in huis, haha).
  Groetjes, Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi Willy, ik heb ze ook vaak gemaakt, maar ben opnieuw door jou geinspireerd. Dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat prachtig Willy. Ik heb ook nog ergens zo'n spang liggen, die moet ik maar eens opzoeken als ik weer thuis ben. Heb meteen een idee om een damsteen te gebruiken.
  Bedankt voor het delen.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zien er beiden heel mooi uit! Echt een blikvanger als je deze omhangt!
  En heel duidelijk je uitleg! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mooi Willy! En het leuke is dat je het gemaakt hebt van allerlei rommeltjes! Ik zou er nooit aan gedacht hebben om de clear embossingpoeder te gebruiken als vernis. Zo'n goed idee!!! Bedankt voor het delen!
  Groetjes Maja.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ohhh wat zijn ze super gaaf geworden, bedankt voor je duidelijke uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf zeg! Dat je zoiets kunt bedenken én maken... ik vind het geweldig knap!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!