Workshops

travel journey

Afgelopen zondag kwamen we na een lange reis terug van vakantie, en wat hadden we het fijn! We huurden een eenvoudige maar sfeervolle stuga in Zuidoost Zweden. Het is dat we ons zelf regelmatig verplaatsten anders zouden we al die weken niemand zien, wat een rust! Ik had me voorgenomen niet te gaan 'knutselen' maar nam op de valreep toch gauw nog wat mee voor het geval ik het zou missen. De eerste maandag van de vakantie kwam ook de eerste post van QDS online. Marit inspireerde ons met een art journal gemaakt van een canvas. Tja toen kon ik mij natuurlijk niet meer inhouden :)


Ik had geen canvas mee maar naaide van aquarelpapier een eenvoudig journal (zonder liniaal:) De achtergrond is gemaakt met mijn nieuwe speeltje, een prachtig doosje aquarelverf van Winsor & Newton! Het collagemateriaal knipte of scheurde ik uit plaatselijke folders.


Dag één gingen we inkopen doen in Kalmar een mooie oude provincie stad, bij de Lidl haha. We blijven Hollanders hè? Dag twee pakten we de fiets om de 'achtertuin' te verkennen.


Ook bezochten wat kustplaatsjes met zicht op zee. Hoewel de zee lijkt hier op een meer, met alle kleine eilandjes en het ontbreken van zandstrand :)


Bij het huisje hoorden ook twee fietsen, na deze flinke rit kreeg het herenmodel bij thuiskomst `spontaan` een klapband. De volgende dag bezorgde de eigenaar al weer een nieuw old-school model, wat een service!


Via weer een imposante brug bereikten we het eiland Öland. De verwachtingen waren hooggespannen misschien dat het daarom een beetje tegenviel? Op deze doordeweekse dag in het voorseizoen was er niet veel te beleven.


Een ravijn van 8 km lang en 40 meter diep, daaruit stak een rotspilaar omhoog, More Kastell bijzonder mooi!


Na het winkelen kwamen we bij toeval aan in het mooie idyllische Stensjö, een openlucht monument van hoe er vroeger op het Zweedse platteland geleefd werd.


Omdat we nog geen elanden hadden gespot bezochten we ze in een natuurlijk park, wat een mooie beesten! De rotsachtige Zweedse grond bleek trouwens weinig vruchtbaar, vandaar dat men zocht naar andere bronnen van inkomsten. Vandaag de dag is er nog steeds een bloeiende glasindustrie, dat mochten we natuurlijk ook niet missen. Ik keek mijn ogen uit, wat een kunst!!


Ook zagen we hoe de Zweden traditioneel midzomer vieren, zingend rond de meiboom. De meisjes droegen mooie bloemen in het haar en iedereen was mooi gekleed. Ik gaf dit meisje ook een bloemenkrans van echte paardenbloemblaadjes. De nachten waren trouwens echt kort, rond een uur of drie werd het alweer licht!


De volgende maandag verscheen deel twee van QDS deze keer verzorgd door Jenny de Bode. Ik maakte de laatste pagina van mijn journal geïnspireerd door deze superleuke opdracht! het mannetje zit demonstratief op de koffers en heeft duidelijk geen zin om naar huis te gaan :) 


Pfff...het is een heel verhaal geworden. Mocht je ook nog de 3D beleving willen zien, op mijn Instagram vind je de bijbehorende foto's. Deze week kom ik weer even bij jullie langs om te zien wat ik allemaal gemist heb!

7 opmerkingen:

 1. Vind ´m zo super gaaf geworden, Willy. Echt heel erg mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hoi Willy
  Wat een geweldig mooi reisverslag prachtig geïllustreerd op jouw eigen kunstzinnige manier, hele mooie herinnering waar je vast met veel plezier op terug kijkt !
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk vakantieboek is het zo geworden! Een die je zo terugplaatst in die vakantie als je het oppakt! Fijn die rust; zul je wel een hoop energie opgedaan hebben om er weer tegenaan te kunnen... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dit vannacht om 12 uur (bij jullie al 1 uur) allemaal zitten bekijken en lezen en toen had ik geen puf meer om een reactie te schrijven. Maar wat en ontzettend leuk vakantiedagboek! Zo mooi gedaan en dat je dat met de weinige middelen (ik weet natuurlijk niet wat jij weinig vindt...) die je bij je had voor elkaar krijgt! Super! Probeer de rust nog vast te houden. Is altijd zo moeilijk als je eenmaal weer in het ritme zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig travel journal! Ik geniet van al die mooie bladzijden. Voor mij persoonlijk extra leuk, want er komen weer allerlei herinneringen boven van toen ik na de middelbare school op uitwisseling ben geweest bij een gastgezin in Kalmar. Het was een heerlijke tijd en jij hebt er nu duidelijk ook een prachtige vakantie gehad!
  Groetjes, Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry, ik volg je helemaal niet, maar Daphne wel. En via haar kwam ik jou tegen. En ben onder de indruk van jouw reisverslag. Heel mooi en goed gedaan.!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit is een prachtige, inspirerende journal!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de moeite neemt om te reageren!